Pisalne mize

Električna pisalna miza

Električna pisalna miza

Brezstična električna nastavljiva miza

Električna pisalna miza

Po višini nastavljiva mobilna miza

Pisalne mize namenjene sedenju in stanju ustvarjajo gibanju prijazno okolje.
Tako odrasli kot otroci so za pisalnimi mizami namenjenimi stanju bolj osredotočeni in produktivni.

Ljudje, ki uporabljajo pisalne mize namenjene stanju, poročajo, da se počutijo budnejše, pozornejše in so do 10% bolj produktivni. To ni presenetljivo, saj znanstveniki že dolgo vedo, da sta gibanje in delovanje možganov povezana.

Klinično je dokazano, da stanje pripomore k izboljšanju zdravja, znižuje možnost za bolezen in povečuje fizično aktivnost. Čas, ki ga preživite stoje je bil celo dokazano bolj učinkovito pri zmanjševanju tveganj, povezanih s sedenjem, kot uro vadbe. Z periodičnim stanjem preko dneva lahko drastično zmanjšate bolečine v hrbtu in križu.

Preden nadaljujemo moramo razločiti med dvižno in stoječo mizo. Kot smo že omenili, pretirano sedenje ni zdravo za vas. Prav tako je tudi s pretiranim stanjem. Cilj je poiskati idealno razmerje med sedenjem in stanjem, ki najbolje odgovarja in deluje za vas. Pomembno je, da poslušate svoje telo in z eksperimentiranjem ter testiranjem najdete popolno razmerje, s katerim boste najbolj zadovoljni, veseli in produktivni.

Zadnja stvar, ki se je morate zavedati, pa je, da uporaba dvižne mize ne sme postati opravili ali dodatno delo. Zaradi tega je najboljša rešitev dvižna električna miza, katera omogoča poljubno nastavitev po višini z enim klikom. Saj veste – če je stvar preprosta, zanesljiva in enostavna za uporabo je večja verjetnost, da jo boste uporabljali.

Prednosti

1. Stanje promovira zdravje

Stanje zmanjšuje tveganje za povečanje telesne mase in debelost. Glavno bistvo hujšanja je, da porabite več kalorij kot ste jih zaužili. Seveda je telesna vadba najboljši način za kurjenje kalorij, vsekakor pa odločitev, da stojite namesto sedite prispeva k porabi kalorij. Pri primerjavi enega delavnega popoldneva, so ugotovili, da s stanjem, namesto sedenjem, porabi več kot 170 dodatnih kalorij. Na prvi pogled to ne deluje veliko vendar v roku enega tedna boste lažji za 1000 kalorij in vse to samo z občasnim stanjem za vašo mizo.

2. Stanje zmanjšuje bolečino v hrbtu

Bolečine v hrbtu so najpogostejša težava ljudi, ki presedijo 8 ur ali več dnevno na delovnem mestu. Za ugotavljanje učinka dvižnih miz je bilo opravljeno več študij za zaposlene z dolgotrajno bolečino v hrbtu. Po nekaj tedenski uporabi s dvižnih miz so sodelujoči poročali o velikem zmanjšanju bolečin v hrbtu. Tako so prišli do zaključka, da uporaba dvižnih miz lahko drastično zmanjša kronično bolečino v hrbtu, ki jo povzroči dolgotrajno sedenje.

3. Stanje povečuje vašo produktivnost

Med stanjem so vaše mišice bolj aktivne, kar pomeni, da omogočajo lažje črpanje sveže krvi v možgane. Ta kri v možganih sproži kemično reakcijo, ki poživi možgane in izboljša vaše počutje. Raziskava enega od podjetij je ugotovila, da je uporaba dvižnih miz izboljšala koncentracijo, povečala raven energije in izboljšala splošno produktivnost za kar 10%!

4. Lahko sedite ali stojite

Glavna skrivnost uspeha dvižnih miz je v tem, da omogoča najboljše iz obeh svetov. Zaradi enostavnega menjanja med sedečim in stoječim položajem s pritiskom na gumb. In kot smo že omenili boste največ koristi pridobili prav z menjavo položajev skozi delavni dan.

5. Pomaga vam do optimalne ergonomske drže

Ključ do optimalne ergonomske drže je možnost nastavitve višine mize na željen položaj uporabnika. Ker se ljudje razlikujemo po višini ima zato vsak svojo idealno delovno višino. V kolikor sedite ali stojite morate poskrbeti, da so tipkovnica, miška in monitor v pravilni višini za optimalno delo. Medtem ko stojite, morajo biti vaše roke pod kotom 90° medtem, ko mora biti vrh zgornjega roba monitorja v višini vaših oči. Ker je pravilna in pokončna drža med sedenjem in stanjem zelo pomembna, je možnost nastavitve pravega položaja ključna stvar!